top of page

Arkitekt på plats 33 år senare

Peter Häggmark, Regionchef Norr på Tengbom Arkitekter i Luleå som hade en liten del i det inledande projektet med att rita huset besökte oss för en projektpresentation och för att leverera några kilo tryckta ritningar av huset och några inledande idéer från deras arkiv.


Respekten för historien och de värderade priser som huset tidigare fått gör de framtida projekten extra intressanta och inspirerande. Planen är att successivt göra några förändringar som följer samma strategier och planer som användes när huset byggdes. Vi hade diskussioner om de valda färgerna, materialen och underhållsplanerna. Vi pratade också om att involvera den nu pensionerade arkitekten Per Persson, som var en av husets ursprungliga arkitekter, för att få hans åsikt om de nya förändringarna.Jimmy Lundegård och Peter Häggmark

Jimmy Lundegård och Peter Häggmark på nya Samiska danscentret i VuollerimDet öppna området planeras för att få ett nytt golv med värme, mer passande för dansproduktioner och konstresidensen som kommer att finnas där.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page