top of page

Information till lokalbefolkningen först

Uppdaterat: 27 sep. 2023

Idag hade vi ett möte med några av de största ideella organisationerna i Vuollerim för att låta dem vara de första att få reda på våra planer. Vi kommer att ge nytt liv till byggnaden Vuollerim 6000 och göra den till ett Samiskt Danscenter.


Följer oss till detta möte gör kommunalråden Henrik Blind och Roland Boman, chef för samhälls- och infrastrukturfunktionen, Erik Fagerström, kommunchef Monika Lundkvist och chef för tillväxtfunktionen Stefan Andersson som alla visade sitt stöd för detta nya Samiska Danscentrum.


Den konstnärliga ledaren Liv Aira för företaget, Aira Dance Company AB och producenten för företaget, Jimmy Lundegård presenterar visionerna de arbetar mot. De visade en trailer med klipp från några av de shower och festivaler som skapats de senaste åren. Efter lite presentation var det dags för frågor och de fick tillfälle att lugna några av de oroliga byborna som hade frågor om husets allmänna tillgänglighet, om vem som är välkommen att besöka och respekt för husets utformning och design. Mötet avslutades med ett varmt välkomnande från byn.Foto: Sami Maldonado

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page