top of page

"Ett politiskt uttalande"

När vi pratade med en av våra nya partners för residens fick vi veta att vår golvlösning var "ett politiskt uttalande". Vi trodde aldrig att valet av en golvlösning skulle kunna kallas politiskt men låt mig ge er lite bakgrund till detta uttalande.


En stor leverantör för dansgolv internationellt erbjuder en riktigt professionell lösning för dansgolv där du kan montera och demontera golvet i olika sektioner för att göra det möjligt att återanvända dem på en annan plats. Verkar riktigt smart eller hur? Efter att ha testat olika typer av lösningar och rest runt i Sverige för att testa flexibiliteten hos olika golv frågar vi oss: varför ska man kunna demontera och flytta golvet? Vi fick höra att det berodde på att "man vet aldrig om man behöver flytta till en annan plats".


Vem har någonsin diskuterat det när de byggde en teater? Eller ett operahus? Vi bestämde att vi ska göra en fast installation, vi ska ingen annanstans, vi planerar inte att flytta. Därför kommentaren, som vi fick från en av kulturinstitutionerna i Sverige: "det är verkligen ett politiskt uttalande!"


Hur som helst, här är några bilder på processen för vårt nya golv. Det blir flexibelt, med golvvärme kopplat till tre luft-vattenvärmepumpar från Samsung som är riktigt energisnåla och de producerar till och med kyla åt oss på sommaren. Golvvärmelösningen blir i ett separat projekt som vi söker stöd för att kunna genomföra och vi hoppas få klart med det under 2024 också.


Taket är också lagat efter att vi tagit bort skorstenen till den gamla eldstaden mitt i rummet.
21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page